Bator Jakub
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Wypożyczalnia
(2)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2469)
Kozioł Paweł
(2013)
Kotwica Wojciech
(782)
Kowalska Dorota
(664)
Kochanowski Jan
(469)
Bator Jakub
(-)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Trzeciak Weronika
(262)
Konopnicka Maria
(260)
Boy-Żeleński Tadeusz
(238)
Leśmian Bolesław
(233)
Krasicki Ignacy
(229)
Goliński Zbigniew
(201)
Drewnowski Jacek
(200)
Dug Katarzyna
(198)
Baczyński Krzysztof Kamil
(194)
Mickiewicz Adam
(187)
Disney Walt. (1901-1966)
(185)
Roberts Nora. (1950- )
(162)
Jachowicz Stanisław
(159)
Słowacki Juliusz
(147)
Lech Justyna
(138)
Rolando Bianka
(131)
Czechowicz Józef
(119)
Zarawska Patrycja
(117)
Steel Danielle. (1947- )
(116)
Sienkiewicz Henryk. (1846-1916)
(114)
Fabianowska Małgorzata
(109)
Liebert Jerzy
(105)
Tkaczyszyn-Dycki Eugeniusz
(102)
Napierski Stefan
(101)
Pawlikowska-Jasnorzewska Maria
(96)
Kraszewski Józef Ignacy. (1812-1887)
(92)
Orzeszkowa Eliza
(91)
Wilczek Piotr
(90)
Kraszewski Józef Ignacy
(87)
Miciński Tadeusz
(87)
Przerwa-Tetmajer Kazimierz
(87)
Asnyk Adam
(86)
Bogdziewicz Monika
(84)
Sekuła Elżbieta
(79)
Baudelaire Charles
(77)
Kasprowicz Jan
(75)
Kosińska Aleksandra
(75)
Maliszewski Karol
(74)
Webb Holly. (1976-)
(73)
Kornhauser Julian
(72)
Syrokomla Władysław
(70)
Kwiatkowska Katarzyna
(69)
Lange Antoni
(65)
Brzechwa Jan. (1900-1966)
(62)
Chotomska Wanda
(62)
May Karol
(62)
Sienkiewicz Henryk
(60)
Pasewicz Edward
(59)
Keff Bożena
(58)
Nesme Alexis
(58)
Mróz Remigiusz. (1987- )
(57)
Stefańska Paulina
(57)
Żeromski Stefan. (1864-1925)
(57)
Christie Agatha. (1890-1976)
(56)
Popławska Anna
(56)
Konopnicka Maria. (1842-1910)
(55)
Podsiadło Jacek
(55)
Ritter-Jasińska Antje
(55)
Rudnicki Bogdan
(55)
Zaborowska Joanna
(55)
Courths-Mahler Hedwig. (1867-1950)
(54)
Adamus Ludwikowska Jolanta
(53)
Disney Walt
(53)
Grabiński Stefan
(53)
Lenin Włodzimierz
(53)
Miłobędzka Krystyna
(53)
Król Michał
(52)
Michalak Katarzyna. (1969- )
(52)
Polak Kamil
(52)
Myśliwy Agnieszka
(51)
Prus Bolesław. (1847-1912)
(51)
Wiedemann Adam
(50)
Kasdepke Grzegorz. (1972- )
(49)
Lem Staniław. (1921-2006)
(49)
Mirandola Franciszek
(49)
Chmielewska Joanna. (1932-2013)
(48)
Hanna Gąssowska
(48)
Ostrowska Bronisława
(48)
Wolny-Hamkało Agnieszka
(48)
Górecka Barbara
(47)
Norwid Cyprian Kamil
(47)
Włodarczyk Barbara
(47)
Ginalska Agnieszka
(46)
Bourgeois Paulette
(45)
Lipszyc Jarosław
(45)
Grzebalski Mariusz
(44)
Szlengel Władysław
(44)
Cussler Clive. (1931-2020)
(43)
Krentz Jayne Ann. (1948- )
(43)
Borowski Tadeusz
(42)
Lingas-Łoniewska Agnieszka. (1972- )
(42)
Musierowicz Małgorzata. (1945-)
(42)
Wilczyńska Karolina. (1973- )
(42)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Odbiorca
Dorośli
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(1)
Temat
Dietetyka
(1)
Odżywianie
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Zwyczaje żywieniowe
(1)
Gatunek
Książka kucharska
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Na okładce: Bez cukru, bez glutenu, bez problemu. Autorka bestsellera "Zamień chemię na jedzenie" - 200 tysięcy sprzedanych egzemplarzy.
Żyjesz w pośpiechu i chcesz solidnej porcji składników odżywczych? Szukasz zdrowej przekąski dla dziecka? Wybierasz się w góry lub na spacer i chcesz zapakować do plecaka lekki, zdrowy posiłek? Jesteś po treningu, a twoje mięśnie potrzebują regeneracji? Julita Bator, która zrewolucjonizowała nawyki żywieniowe Polaków i pokazała, jak jeść bez chemii i nie zbankrutować, teraz powraca z pierwszą książką o potrawach proteinowych. To ponad 50 przepisów na przekąski o wysokiej zawartości białka, błonnika oraz węglowodanów złożonych. Są szybkie w przygotowaniu, bardzo sycące, dodają energii, wspomagają odporność oraz mają niski indeks glikemiczny. W przeciwieństwie do gotowych sklepowych produktów są tanie, smaczne, zdrowe i nie zawierają emulgatorów ani konserwantów. To idealne rozwiązanie dla ludzi prowadzących aktywny tryb życia, osób na diecie, ale także dla wszystkich, którzy szukają zdrowego jedzenia. Znakomite również dla dzieci. To doskonałe produkty na wynos, które możesz przygotować w większej ilości na zapas. Sprawdzają się na wycieczce, w pracy, w szkole czy na siłowni.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jeśli jeszcze nie porzuciłaś jedzenia bez chemii, najlepsze przed Tobą! Julita Bator już zmieniła nawyki żywieniowe Polaków. Przekonała czytelników, że można dobrze się odżywiać bez wydawania wielkich pieniędzy. Tym razem, odpowiadając na prośby czytelniczek, proponuje nam praktyczną książkę złożoną przede wszystkim z przepisów. Jednak nie byłaby sobą, gdyby nie zaproponowała podejścia oryginalnego. Pokazuje, jak można eliminować chemię z codziennych posiłków, z potraw przygotowywanych na przyjęcia (także dla dzieci!), z dań świątecznych. A także z kanapek pakowanych do pracy, z jedzenia dla osób prowadzących sportowy tryb życia… Książkę ilustrują zdjęcia potraw, pokazujące, że jedzenie bez chemii prezentuje się znacznie lepiej od syntetycznego, kipiącego od poprawiaczy smaku, zapachu i od sztucznych barwników. Niestety, to drugie jedzenie króluje w każdym spożywczaku i na polskich stołach. Jak w kilka minut przygotować pasztet z ciecierzycy lub koktajl z jarmużu? Jak upiec z dziećmi zdrowe pierniczki na choinkę? Jak przygotować baton energetyczny dla biegaczy? Gotując zdrowo, dbasz o swoją rodzinę i zwiększasz szansę na uniknięcie cukrzycy, a może także raka. Z każdego kęsa jedzenia warto wyeliminować chemiczne dodatki.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (2 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej