Dymek Marta
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(1)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2469)
Kozioł Paweł
(2013)
Kotwica Wojciech
(782)
Kowalska Dorota
(664)
Kochanowski Jan
(469)
Dymek Marta
(-)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Trzeciak Weronika
(262)
Konopnicka Maria
(260)
Boy-Żeleński Tadeusz
(238)
Leśmian Bolesław
(233)
Krasicki Ignacy
(229)
Goliński Zbigniew
(201)
Drewnowski Jacek
(200)
Dug Katarzyna
(198)
Baczyński Krzysztof Kamil
(194)
Mickiewicz Adam
(187)
Disney Walt. (1901-1966)
(185)
Roberts Nora. (1950- )
(162)
Jachowicz Stanisław
(159)
Słowacki Juliusz
(147)
Lech Justyna
(138)
Rolando Bianka
(131)
Czechowicz Józef
(119)
Zarawska Patrycja
(117)
Steel Danielle. (1947- )
(116)
Sienkiewicz Henryk. (1846-1916)
(114)
Fabianowska Małgorzata
(109)
Liebert Jerzy
(105)
Tkaczyszyn-Dycki Eugeniusz
(102)
Napierski Stefan
(101)
Pawlikowska-Jasnorzewska Maria
(96)
Kraszewski Józef Ignacy. (1812-1887)
(92)
Orzeszkowa Eliza
(91)
Wilczek Piotr
(90)
Kraszewski Józef Ignacy
(87)
Miciński Tadeusz
(87)
Przerwa-Tetmajer Kazimierz
(87)
Asnyk Adam
(86)
Bogdziewicz Monika
(84)
Sekuła Elżbieta
(79)
Baudelaire Charles
(77)
Kasprowicz Jan
(75)
Kosińska Aleksandra
(75)
Maliszewski Karol
(74)
Webb Holly. (1976-)
(73)
Kornhauser Julian
(72)
Syrokomla Władysław
(70)
Kwiatkowska Katarzyna
(69)
Lange Antoni
(65)
Brzechwa Jan. (1900-1966)
(62)
Chotomska Wanda
(62)
May Karol
(62)
Sienkiewicz Henryk
(60)
Pasewicz Edward
(59)
Keff Bożena
(58)
Nesme Alexis
(58)
Mróz Remigiusz. (1987- )
(57)
Stefańska Paulina
(57)
Żeromski Stefan. (1864-1925)
(57)
Christie Agatha. (1890-1976)
(56)
Popławska Anna
(56)
Konopnicka Maria. (1842-1910)
(55)
Podsiadło Jacek
(55)
Ritter-Jasińska Antje
(55)
Rudnicki Bogdan
(55)
Zaborowska Joanna
(55)
Courths-Mahler Hedwig. (1867-1950)
(54)
Adamus Ludwikowska Jolanta
(53)
Disney Walt
(53)
Grabiński Stefan
(53)
Lenin Włodzimierz
(53)
Miłobędzka Krystyna
(53)
Król Michał
(52)
Michalak Katarzyna. (1969- )
(52)
Polak Kamil
(52)
Myśliwy Agnieszka
(51)
Prus Bolesław. (1847-1912)
(51)
Wiedemann Adam
(50)
Kasdepke Grzegorz. (1972- )
(49)
Lem Staniław. (1921-2006)
(49)
Mirandola Franciszek
(49)
Chmielewska Joanna. (1932-2013)
(48)
Hanna Gąssowska
(48)
Ostrowska Bronisława
(48)
Wolny-Hamkało Agnieszka
(48)
Górecka Barbara
(47)
Norwid Cyprian Kamil
(47)
Włodarczyk Barbara
(47)
Ginalska Agnieszka
(46)
Bourgeois Paulette
(45)
Lipszyc Jarosław
(45)
Grzebalski Mariusz
(44)
Szlengel Władysław
(44)
Cussler Clive. (1931-2020)
(43)
Krentz Jayne Ann. (1948- )
(43)
Borowski Tadeusz
(42)
Lingas-Łoniewska Agnieszka. (1972- )
(42)
Musierowicz Małgorzata. (1945-)
(42)
Wilczyńska Karolina. (1973- )
(42)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Odbiorca
Dorośli
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(1)
Temat
Kuchnia polska
(1)
Kuchnia wegańska
(1)
Weganizm
(1)
Gatunek
Książka kucharska
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Hobby i czas wolny
(1)
Kulinaria
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Jadłonomia po polsku. / Marta Dymek. - Warszawa : Wydawnictwo Marginesy, copyright 2020. - 279, [1] strona : fotografie kolorowe ; 28,5 cm.
Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. "Jadłonomia po polsku" pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna co ruskie pierogi. W sześciu rozdziałach podzielonych zgodnie z porami roku znajdziecie mnóstwo roślinnych inspiracji. To nie pomyłka, pór roku mamy w Polsce sześć - jest przecież przedwiośnie oraz trochę zapomniane przedzimie. W końcu czekając na nowalijki trzeba coś jeść, na przykład barszcz z wędzonymi śliwkami, kanapki z pastą z ciecierzycy i kiszonych ogórków, a na deser gryczaną granolę. Ta książka to nie tylko przepisy, ale też praktyczne porady, które sprawiają, że gotowanie jest zrozumiałe i pyszne. W końcu wiadomo, dlaczego latem do rosołu warto wrzucić bób, jak zrobić rewolucyjny pasztet bez pieczenia i czemu w bigosie tak dobrze smakuje kilka kawałków słodkiej dyni. A przede wszystkim: jak gotować roślinnie po polsku, czyli po naszemu - w zgodzie z naszymi smakami, chęciami, możliwościami.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej